Detotaalinstallateurvoorderegio'sRijnmond,Haaglanden,WestlandenHoekvanHolland

Riolering

Riolering

Rioleringen zijn er voor verschillende doeleinden en kunnen enorm variëren in omvang. Daarnaast kunnen rioleringen vervaardigd zijn uit uiteenlopende materialen zoals PVC, PE, Beton, MUCK, Etherniet (voor 1990) en Gietijzer (voor 1990). De Tournier Installatie Groep kan bij renovatie, reparatie en vervanging overweg met alle voorkomende rioleringen. In veel gevallen dient het oude riool eerst gesloopt te worden waarna er op dezelfde plek een nieuw riool gemonteerd wordt, uitgevoerd in het materiaal dat het beste aan de eisen voldoet. Het kan echter ook voorkomen dat de installatie op een andere plaats aangelegd wordt om de afvoer te optimaliseren of om gebreken te verhelpen.

Voor het aanleggen van nieuwe rioleringen, de renovatie van oude rioleringen of het verhelpen van probleempunten bent u bij ons aan het goede adres. Wij kunnen zowel kleinschalige als grootschalige projecten uitvoeren en u voorafgaand begeleiden en adviseren in uw keuze. Binnen de Tournier Installatie Groep zijn een aantal experts op dit gebied aanwezig.

Ook voor het verhelpen van verstoppingen en lekkages van het riool kunt u bij ons terecht. Naast de nodige handgereedschappen (veermachines, vacuümpompen) beschikt de Tournier Installatie Groep over drie compleet ingerichte ontstoppinsgwagens. Met deze apparatuur zijn wij elke situatie de baas.

Bij grote problemen in bijvoorbeeld een slecht bereikbaar riool (onder de grond bv.) kunnen we tevens gebruik maken van onze riool inspectie camera. Doormiddel van een super compacte infrarood camera, gemonteerd op een stugge slang, kunnen wij tot 100 meter ver in het riool komen. Aan de hand van de beelden kunnen wij de situatie analyseren en eventuele knelpunten opsporen. Het is ook mogelijk om op deze manier het rioolnet (bijv. op een binnenterrein) in kaart te brengen. Ook hebben wij een kleine camera voor het afvoeren vanaf 40 mm om eventuele problemen te traceren, en rookgenerators om elke stank/rioollucht te traceren.

Onderhoud

Ook het onderhouden van uw rioleringen is van groot belang. Wanneer het riool periodiek doorgespoten wordt zal het vuil dat zich hecht aan de binnenkant van de buizen geen kans krijgen om een (grote) verstopping te veroorzaken.