Detotaalinstallateurvoorderegio'sRijnmond,Haaglanden,WestlandenHoekvanHolland

Dakbedekking

Dakbedekking

Dakbedekkingen zijn in er een aantal uiteenlopende varianten; bitumen, dakpannen, leisteen, lood, zink en koper. Dit zijn enkele voorbeelden van materialen die over het algemeen ingezet worden om daken, goten en aanhelingen netjes waterdicht te maken. De bitumineuze dakbedekkingen die volgens de brandmethode worden verwerkt komen het meeste voor. Deze dakbedekking is met name geschikt voor platte en licht hellende daken. Dakpannen, leisteen, zink en koper daarentegen zijn geschikt voor hellende daken.

De Tournier Installatie Groep heeft de juiste mensen en kennis in huis om zowel platte als hellende daken te voorzien van een dakbedekking die vele tientallen jaren mee kan gaan. Zowel kleine (woningen, huizenblokken) als grote (wijken, bedrijfsgebouwen) projecten kunnen wij vakkundig en volgens de geldende normen en regels uitvoeren.

Voor waterdichte afwerkingen wordt veelal gebruik gemaakt van lood en zink. Ook dakgoten worden over het algemeen uitgevoerd in zink. Voor iedere voorkomende situatie kunt u bij ons terecht voor een gedegen advies en een vakkundige uitvoering van de werkzaamheden.

Er zijn ook enkele vakmensen binnen de Tournier Installatie Groep die complexe lood, zink en koper werken kunnen uitvoeren op ambachtelijke wijze. Denk hierbij aan roeven daken, loden dakgoten, dakspitsen, vergaarbakken en hemelwater afvoeren. U kunt hier voor kiezen omdat dakbedekkingen van deze materialen erg mooi zijn en buitengewoon lang mee gaan, het kan echter ook zo zijn dat u bij een Monumentaal pand verplicht bent om het geheel bij een renovatie in originele staat terug te brengen. In iedere voorkomende situatie bent u bij ons aan het juiste adres!

HWA

Hemelwater afvoeren vormen de verbinding tussen het dakvlak of de dakgoot en het riool. Zonder een goede HWA zal het dakvlak/dakgoot onnodig overmatig belast worden waardoor er water blijft staan. Wij verwerken alle voorkomende materialen en kunnen u voorzien van een goed advies. Uiteraard bent u ook voor de plaatsing, renovatie en het onderhouden van HWA's aan het juiste adres.

Groene daken

In 2050 zal ongeveer 80% van de bevolking in steden wonen. Een belangrijke reden om meer groen de stad in te krijgen. Daarnaast zijn er nog tal van redenen voor meer groene daken in de stad. Zo is bekend dat groen in de stad allerlei schadelijke stoffen vastlegt, zoals bijvoorbeeld fijnstof, een stof die voor veel mensen problemen met de luchtwegen oplevert. Daarnaast houdt stedelijk groen het water vast. Iets dat in Rotterdam bijvoorbeeld van groot belang is!

Uiteraard zijn er ook andere redenen die de keuze voor een groen dak motiveren. Wat denkt u bijvoorbeeld van het visuele aspect? Een groen dak is werkelijk schitterend om op uit te kijken. Maar ook de levensduur van de dakbedekking. De dikke laag groen beschermt de dakbedekking bijvoorbeeld tegen directe blootstelling aan (extreme) weersinvloeden. Verder vormt een groen dak een perfect isolatie middel tegen warmte én kou!

Onderhoud

Het regelmatig inspecteren en schoonmaken van daken en dakgoten is van groot belang. Door dakvlakken en goten regelmatig schoon te maken kunnen vervelende verstoppingen (in de HWA) en lekkages voorkomen worden. Bij periodieke inspecties kunnen zwakke punten op daken en in goten geconstateerd en gerepareerd worden. Op deze manier blijft de dakbedekking/dakgoot in tact en zal de levensduur verlengd worden.